Kréta

KRÉTA

FAKULTATÍV PROGRAMOK

 

Knosszosz és Heraklion városnézés – 1 NAPOS
A kirándulás során fény derül a krétai emberek titkaira és bepillantást nyerhetünk életükbe.
Utunk során olyan érzésünk támad, mintha visszautaztunk volna az időben egészen a Minoszi Civilizáció fénykoráig, amikor Kréta a spiritualitásáról világhírű volt. Meglátogatjuk Európa első palotáját és belemerülünk a mítoszok tengerébe. A Labirintus szűk folyosóin sétálva nyomon követhetjük, a rajzok és a szimbólumok segítségével, a 4000 évvel ezelőtti Kréta kulturális fejlődési folyamatát, miközben érezzük a nagy Minosziak misztikus jelenlétét. A mítosz újra életre kel miután meglátogattuk a nagy Minosz Király palotáját Knosszosz városában. Ezek után idegenvezetőnk kíséretében indulunk a gyönyörű krétai fővárosba, Heraklionba. Kávézókkal és üzletekkel tarkított kirándulásunk során számos látnivalót megtekintünk, többek között a közelmúltban felújított Velencei kastélyt és más velencei nevezetességet, úgy, mint a híres Morosine szökőkutat és szépen felújított Loggiát.

A belépőjegyeket az ár nem tartalmazza (kb. 6 EUR).
Ár: kb. 50,5 EUR

 

Kirándulás Kelet–Krétán - Spinalonga és Agios Nikolaos – 1 NAPOS
Az egyik legkedveltebb program során a Mirabello-öböl csendes vizein keresztül hajózunk el Spinalogna szigetéig. Elounda kisváros partjával szemben találjuk a régen a velenceiek által erődítményként használt Spinalonga szigetre épített lepratelep szinte érintetlen maradványait, épületeit. A szigeten lévő velencei kastély az egyike azoknak, melyet a török megszállás alatt egyszer sem sikerült bevennie az ellenségnek. Idegenvezetőnk segítségével megismerhetjük eme kis sziget szomorú történetét. Ezek után tovább hajózunk a Kolokytha-öbölbe, ahol kedvünkre úszhatunk egyet a kristálytiszta vízben és elfogyaszthatjuk ebédünket. A koradélutáni órákban továbbindulunk Agios Nikolaos festői kisvárosába, ahol a városközpontban lévő kis tavacska környékén sétálgathatunk, vagy a számos kávézó egyikében kényelmesen kávézhatunk egyet, mielőtt visszaindulnánk a szállodáinkba.

Az ebédet az ár tartalmazza, azonban a belépőjegyeket nem (kb. 2 EUR).
Ár: kb. 55 EUR

 

Szamária-szurdok – túra – 1 NAPOS
Ezt a látnivalókban bővelkedő programot leginkább a túrázás és a természet szerelmeseinek ajánljuk. Meglátogatjuk Európa legszebb és leghosszabb (18 km) szurdokát. Az északi partszakaszon, a fehér hegyeken át egészen az Omalos fennsíkig vezető lenyűgöző buszút után elénk tárul a kihívás, a meghódítandó szurdok: idegenvezető segítségével végig sétálunk a hihetetlenül gyönyörű és sokféle természeti szépségben bővelkedő tájon! Kréta ezen erdejében felfedezheti az egyedülálló helyi állat- és növényvilágot! Kalandtúránk a Líbiai-tengernél, Agia Roumeliben ér véget: egy érintetlen halász falucska, ahol lehetőségünk nyílik egy frissítő úszásra a tengerben, illetve egy kellemes ebédre, mielőtt hajóval továbbindulnánk Chora Sfakion vagy Sougia kikötőjébe, ahonnan busszal indulunk vissza a szállodákba. Ezzel az egész napos kirándulással egyedülálló tapasztalatra tehet szert abban, hogy mekkora természeti különbség is van az északi és a déli, a hegyes és a tengerparti tájak között. Kifejezetten az a program, amin részt kell venni, ha Krétán járunk!

A belépőjegyeteket és a hajójegyet az ár nem tartalmazza (kb. 15 EUR).
Ár: kb. 63 EUR 

 

Santorini – hajókirándulás – 1 NAPOS
Egész napos mesés kirándulás a legendás „Atlantisra”. A varázslatos Santorini az összehasonlíthatatlanul szép vulkáni területével a Mediterrán szigetvilág legcsodálatosabb gyöngyszemének számít. Az egyedi látványt nyújtó, láva kőzetre épült, fehérre festett házak közül élvezhetjük a lélegzetelállítóan szép kilátást a végtelen Égei-tengerre és felfedezhetjük a sziget láva által megőrzött régészeti emlékeit, az ”Égei Pompeit”. Élvezze az utazást, miközben napozhat a hajó fedélzetén, az arcán érezheti a frissítő tengeri szellőt és tervezgetheti a következő különleges Görög sziget felfedezését.

A transzfert a szállodáktól a kikötőig az ár nem tartalmazza (kb. 15 EUR/fő).
Ár: kb. 145 EUR

 

Aqua Park – csúszdapark – 1 NAPOS
Kalandozzon egyet a „víz világában”! Látogasson el Görögország egyik legnagyobb Aqua Parkjába, ahol rengeteg féle csúszda, medencék és egyéb vízi játékok várják. Izgalmas és szórakoztató nap vár Önre és családjára, barátaira, fedezzék fel a parkot és próbáljanak ki minden játékot, amit csak szeretnének! A legjobb választás, ha a nyári forróságban lehűtené magát és még élménydúsabbá tenni a nyaralását!

Ár: kb. 42 EUR

 

Krétai est - FÉLNAPOS
Egy nevetéssel és izgalmakkal teli este egy igazi hagyományos krétai hegyi faluban. Próbálja ki a helyi ételeket, fogyasszon a temérdek borból, és élvezze közben a tradicionális görög zenét, táncot és dalokat. Egy élő show műsor részese lehet, ahol a táncosok színes ruhákban járják a táncot, a zenészek pedig játszanak a lantokon és a „bouzouki”-kon. Ne halassza el a lehetőséget, hogy kipróbálja a görög táncok egyikét a színpadon! Az ár tartalmazza a vacsora és a borfogyasztás árát.

Ár: kb. 51 EUR

 

Jeep szafari – 1 NAPOS
Egy igazi autós kalandtúra, tapasztalt vezetők segítségével felfedezheti Kréta természeti szépségeit, rejtett tájait, hegyeit, völgyeit és kristálytiszta vizű partjait. Változatos, lélegzetelállítóan szép tájakon, hol aszfaltos, hol poros hegyi utakon vezet utunk egészen a tengerig, közben betekintést nyerünk a helyi hagyományokba és életstílusba. Engedje meg, hogy megmutassuk Önnek azokat a titkos helyeket, melyeket egy térképen vagy turista tájékoztatóban sem talál meg! A kirándulás a vadonban, a poros jeepek, a frissítő úszás a tengerben és az egyik helyi tavernában elköltött ebéd bámulatos kombinációja.

Az ár tartalmazza az ebédet. Gyermekkedvezmény nem vehető igénybe.
Ár: kb. 75 EUR

 

Gramvousa – a kalózok szigete – 1 NAPOS
Lenyűgöző kirándulás a napfény és a természet szerelmeseinek, a sziget észak-nyugati csücskében a Gramvousa félszigeten át jutunk el az azonos nevű csodálatosan szép szigetre. A kövek és sziklák egyedülálló elhelyezkedése figyelhető meg itt, melyek közt védett fajok búvóhelyei találhatóak. Felmászunk a 137 m magasan lévő, a Kissamos-öböl védelmére épült velencei erődhöz, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik mindenfelé, amíg csak a szem ellát. Majd továbbindulunk és ellátogatunk a mesés Balos lagúnába, ahol a nyugodt tenger és az aranyszínű kagylók várnak ránk. Sétálhatunk egyet a bokáig érő, meleg vízben vagy a parton leülve csodálhatjuk a táj leírhatatlan szépségét: a tenger türkiz és a kék árnyalatai ellentétben a finom, fehérhomokos part látványával. Az ár nem tartalmazza az ebédet és a belépőjegyet.

Ár: kb. 68 EUR

 


A fent említett fakultatív programok ízelítőül szolgálnak Utasaink számára, ám ezen kívül még számos szórakoztató nappali és éjszakai program szerepel kínálatunkban.

A kirándulások minimum létszámhoz kötöttek.

Az árak tájékoztató jellegűek-