Málta

MÁLTA

FAKULTATÍV PROGRAMOK

 

Úszás delfinekkel
Ezúton hívjuk fel a figyelmet erre az Europában különlegességnek számító máltai programlehetőségre! Lepje meg családját szórakoztató papagáj-, fóka és delfinshow-val, vagy nyújtson életre szóló élményt; úszás delfinekkel!

Show megtekintése 6 900 Ft
Úszas delfinekkel 42 900 Ft

 

Valletta és a 3 város vízről – A lovagok nyomában
 (egész napos, ebéd nélkül, belépõkkel, magyar idegenvezetővel)
A lovagok egykori és a köztársaság mai varázslatos szépségű fõvárosát Keresztelő Szent János Lovagrendje alapította a 16. században a török elűzése után. Barakka kertek - rendíkvüli kilátás a Nagy Kikötőre, Szent János katedrális (belülről)
KIKÖTŐI HAJÓZÁS - HÁROM VÁROS körbehajózása. A lovagok megérkezésüket követően itt telepedtek le, ugyanis annak idején Valletta helyén csak egy kopár félsziget állott. A johanniták rögtön felismerték a Nagy Kikötő stratégiai jelentőségét. Felújították a régi erődöket, és megalapították az ún. Három Várost. Vittoriosa volt az 1565-ös török ostrom helyszíne is.
A másfél órás hajózás során idegennyelvű ismertetés.

Ár: 14 900 Ft, gyerek 7 900 Ft

 

BLUE GROTTO
Lélegzetelállítóan szép alkotása a természetnek; a tengeri barlangok látogatása tipikus máltai halászhajókkal (helyben fizetendő EUR 8); MARSAXLOKK – Málta legeredetibb halászfaluja, vásárlási lehetőség a helyi piacon. Ebéd után: MDINA - Málta középkori fővárosa, lenyűgöző paloták, dóm, séta a „csendes város”-ban.

Ár: 14 900 Ft, gyerek 7 900 Ft

 

Gozo felfedezése
A komphajóról megcsodáljuk Comino kopár szikláit és Mgarr festői kikötőjét; busszal utazunk tovább: Gganthija templom – a világ legrégibb megalitikustemplom együttese, Victoria – megtekintjük a sziget fővárosának citadelláját a beépített katedrálissal (fakultatív). Ebéd után egy fenséges sziklavilágban találjuk az „Azúr ablak”-ot, amelynek látványával szívesen reklámozzák egész Máltát, a belsõ tavat szűk szurdokkijárat köti össze a nyílt tengerrel (fak. csónakázás EUR 4); Xlendi Bay - festõi szépségű tengeröböl és halászfalu. Gozoi kecskesajt, likőr- és borkóstoló.

Ár: 15 900 Ft, gyerek 9 900 Ft

 


A helyszínen további fakultatív programok foglalhatók: egésznapos kirándulás Szicíliába (Etna, Taormina), hajókirándulások a Kék Lagúnába

Az árak tájékoztató jellegűek, minimum létszámhoz kötöttek.